Комеморација за Стојан Дамјановски – Чота

0
472

 

На 72 годишна возраст по тешко боледување почина Стојан Дамјановски-Чота. Чотата беше новинар и комерцијален директор на Битолсkи весник. Љубителите на спортот ќе го паметат како одличен ракометар и тренер. Денеска во негова чест се одржа комеморација.