Комисијата за заразни болести ги одобри концертите

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Минатата недела, по предлог на претставници од Здружението на музичари и на преставници на здруженијата за организирање на настани, на состанокот одржан во петокот, побараа од надлежните, да се дозволат организирање на културни и музички настани. Денес Комисијата за заразни болести, донесе одлука и го одобри нивното барање и како што рече Министерот за здравство Венко Филипче, донеле еден навистина солиден протокол со строго контролиран влез.

„Денеска се дозволи да се организираат настани. Капацитетот да биде пополнет не повеќе од 50 проценти на местото каде се органиизира настанот и картите да се продаваат електронски за да не се прават гужви и редици, а исто така задолжително да се носат маски. Станува збор за одличен протокол и здруженијата земаат обврска, што е за пофалба, сами да го контролираат спроведувањето на мерките таму каде што се организираат“, рече министерот.

Share.