Комисијата за заразни болести и МОН денеска одлучуваат за стартот на учебната година

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Комисијата за заразни болести денеска заедно со претставници на Министерството за образование и наука ќе одлучуваат какао ќе почне учебната година од септември во услови на епидемија. Комисијата и МОН треба да донесат одлука дали настават ќе се одвива он лајн или учениците по шест месеци ќе се вратат во училишните клупи.

Протоколите и за основните и за средните училишта до Комисијата беа доставени уште во петокот, по што беше најавено дека тие во текот на викендот убаво ќе бидат разгледани, и за нив денеска ќе се дискутира многу подетално.

Share.