Комуната на власите со реакција за шарењето на киното Манаки

0
2252

-За оваа „Шарена револуција“ нема власт која што можи да ја спречи. Како може да се дозволи на некој да шара кај што ќе му текне. Јас ќе ви кажам што е револуција. Учествував во револуцијат која беше изведена на 25 март 1941 година . Тоа беше револуција во која што знаевме што барамен. Баравме да се уништи пактот, изјави Нича Константин од Комуна на Власи-Битола

-На ваков начин со шарање на објекти се валка името на Браќата Манаки, изјави д-р Ничо Поп Никола од Комуна на Власи-Битола