Конкурирал за пожарникар, без наведени причини го информирале дека не е примен

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

POZARNIKARI 1 29На јавен оглас за пожарникари во Скопје, тројца битолчани и еден од Прилеп, сите со сертификат за помината 7 месечна обука од Центарот за противпожарна едукација Пегаз од Битола, си ја пробале среќата, но неуспешно. Барањата по конкурсот билев најмалку средно образование и сертификат за курс или обукав по верифицирана програма за пожарникари и полагање на психофизички тестови, што ги поседувалев но сепак биле одбиени.

JOVE POZARNIKAR 29Ни беше реченов вели Јован Ѓорѓиевски од Битолав дека првите триесет ќе бидат применив ние сме во контакт со дел од 30те, но незнаеме зошто не сме примени или викнати на разговор.

Според Ѓорѓиевски имало неправилности во документацијата, односно со бројот на часови на обука.

SASO PEGAZ 29Сашо Костадиновски од Пегаз вели дека тие се единствени за издавање на сертификати по верифицирана програма од бирото за образование на возрасни лица.

Ѓорѓиевски како еден од битолските кадидати, смета дека некоректно бил информиран за тоа дека е одбиен.

POZARNIKARI 2 29Јован вели дека бара да види јавно објавени ранг листи, за да се знае кој колку освоил и кој како е примен.

Од Пегаз велат како институција од каде овие кадри излегле, застануваат зад нив, првично ќе се чекало одговор на барањето од кандидатите за јавно објавување на причините, зошто не се примени, а потоа ќе пристапат кон следни чекори за разрешување на ситуацијата.

Share.