Констатирана оставката на Ставревски, Миновски нов министер

0
492

Зоран Ставрески и официјално ја напушти Илинденска. Пратениците ја констатираа оставката на вицепремерот и министер за финасии  Зоран Ставрески.

Со 67 гласа „За“ и 19 „Против“ пратениците го изгласаа новиот министер за финансии Кирил Миновски.