Констатирана оставката на Ставревски, Миновски нов министер

0
511

Зоран Ставрески и официјално ја напушти Илинденска. Пратениците ја констатираа оставката на вицепремерот и министер за финасии  Зоран Ставрески. На негово место, предлоложен е Кирил Миновски, кој директорската фотеља од УЈП ќе ја замени со министерска,  сепак се чини тој остасна во сенак на доскорешниот најблизок соработник на Груевски.