Концерт на Еверст и Кун во рамките на Интерфест

0
361

На 24-тото издание на фестивалот на класична музика „Интерфест“, учествуваат уметници од 11 европски држави.
Во рамките на овој феастивал концерт одржаа Кристоф Еверс и Михаел Кун од Германија.
Тие заедно настапуваат повеќе години а после Битола, каде се за прв пат, настапуваат во Италија.
За време на концертите освен дуо, изведуваат и соло композиции а за концертот на Интерфест се одлучија за дела на Дворжак, Шопен, Шуберт, Лист.