Концерт на руски уметници во Битола

0
421

Во рамките на проектот „Амбасада на Мајсторство“ Санктпетербуршкиот Дом на музика со поддршка на Министертвото за култура на Руската Федерација и Центарот за култура Битола го органзиираат концертот на популарното руско дуо на саксофонистот Владимир Устјанцев и пијанистот Алексеј Мељников.

Пијанистот Мељников е лауреат на меѓународниот конкурс во Јапонија во 2015 тата година.

Сакософонистот Устјанцев е победник на меѓународниот конкурс на саксофонисти во Либек Германија  2014 тата година но и на повеќе меѓународни натпревари.
Во рамките на уметничкото гостување во Македонија уметниците ќе настапат и во   Скопје и Прилеп.
Сите концерти почнуваат во 19 часот. Влезот на концертите е слободен.