Концерт на средношколците од битолското музичко училиште

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во Центарот за култура, битолчани имаа одлична можност да уживаат во концертот на средношколците од музичкото училиште во Битола.
Истиот е своевиден вид на заокружување на успешната година на учениците и многубројните добиени награди.

 

Muzicko_Koncert_-_3.jpg

На концертот публиката слушна голем број на композиции од различни музички периоди.

Љубителите на класичната музика имаа можност да чујат и едно ново дело за кое учениците сами направија хорски и оркестарски делници.

 

Неда Маретиќ

Share.