Концерт во Битола со вонвременските хитови на Крафтверк

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Преполна сала на Центарот за култура, хитови на Крафверк и интересен видео дизајн беше само дел од концертот во Битолс со наслов-максимум Крафтверк, посветен на музиката на култната германска група.

Концерт на 11 композиции едни од најголемите хитови на Крафтверк, со нови аранжмани дело на Владимир Димовски и атрактивен видео дизајн.

Tribute_To_Kraftverk_-_2.jpg

Култната германска група ги создаде некои од највлијателните дела во историјата на модерната музика. Нивното наследство е легендарно и вонвременско, а нивната креативност и понатаму ќе ги инспирира и ќе влијае на идните генерации.

Да се потсетиме ,Крафтверк ја доби наградата Греми за животно дело.

 

Share.