Костадионовски во Могила

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

mogila zam minister

Најавените, едномесечни  Отворени денови на Министерството за земјоделство, водостопанство и шумарство и официјално почнаа, заменик министерот Костадиновски денеска оваа активност ја почна во општина Могила, прва од 102 планирани рурални населени места кои треба да ги опфатата со трибини тимовите од Агенцијата за поттик и развој на земјоделието и Агенцијата за финансиска поддршка.

pivkovski mogila

Костадиновски, истакна дека на овие трибини сите прашања ќе бидат одговорени а на земјоделците покрај инфомирањето за финансиските програми и ИПАРД програмата ќе им се помогне и при пополнувањето на апликациите.градоначалникот Стево Пивковски истакна дека овие средби се многу значајни ако се има предвид фактот дека Могила главно живее од земјоделие.

 

Share.