Котевски за инфраструктурата

0
448

-Во с.Добромири ги асфалтираме улиците. Според програмата предвидено е да бидат асфалтирани улиците во должина од 3 километри во повеќе села: Добромири, горно и долно Агларци, Далбеговци, Гермијан, Бач, Новаци итн.

Во Новаци го асфалтиравме и патот до гробиштата. Овие тековни работи ќе ги спроведиме до крајот на оваа градежна сезона. Асфалтирањето на улиците го вршиме со средства од буџетот на општина Новаци. Секоја година од буџетот на општината одделуваме околу 17 милиони денари за асфалтирање на улици, изјави Лазар Котевски, кандидат за градоначалник на Новаци од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата.