Котевски за инфраструктурата

0
578

– Овие се тековни работи кои ги спроведува општина Новаци со претходно распишани тендери. Моментално имаме поставување на тротоари во с.Новаци во должина од 750 м. Тоа кошта милион и пол денари, исто имаме тротоари во Гермијан 450 м, имаме велосипетска патека и пешачка патека од регионалниот пат до с.Агларци, имаме чистење на канали и чистење на вештачкото езерото во с. Рибарци. Сите овие средства се од сосилните горива кое општината ги добива како надокнада од загадувањето од РЕК Битола, изјави Лзар Котевски, кандидат за градоначалник од општина Новаци.