Кралската јаболкница во Центарот за култура

0
726

Театарот ДЕЛ АРТЕ
со гордост ја претставува најновата детска бајка Кралската јаболкница. Претставата ќе се одигра на
11-ти и 12 -ти април, во Центарот за култура.
Автор на текстот е Димитар Захариевски а режијата е на Бојан Стојков.
Дел Арте од самиот почеток на своето постоење, се стреми да биде креативен, инспиративен и театар кој со љубов се однесува кон своите соработници и својата публика.