Крави по градското шеталиште

0
752

Ова е вечерната слика за битолското шеталиште.  Крави на прошетка. Не една или две, туку цело стадо. Тргнале од долниот дел каде што главно се тревни површини, низ спомениците кои се наоѓаат пред поплочениот дел и се качиле на горниот дел.

12181995_10153263474673106_2107764430_n (1)

На изненадување и на граѓаните кои биле таму си прошетале.  Фотографиите ни ги испрати наш гледач. Инаку ова не е прв пат низ градот да се забележи стока. Имало и овци и кози на испаша во Нова Битола. Коњи на сред Широк сокак, а сега и крави по градското шеталиште.

12202079_10153263474708106_122027137_n

12182162_10153263474583106_1528099568_n