Кражба во театарот во Битола

0
2833

На 26.06.2017 година во 10.10 часот во ПС Битола, Л.А. (62) од Битола пријавил дека во периодот од 21.45 часот на 25.06.2017 до 09.45 часот на 26.06.2017 година непознат сторител извршил тешка кражба во просторија, т.н. „Реквизита“, сопственост на Национална Установа-Народен Театар-Битола, лоцирана во Спомен домот на културата-Битола на ул.„Широк сокак“. Сторителот без оштетување ја отклучил вратата од просторијата, влегол во просторијата лево од влезната врата и со употреба на физичка сила го скршил цилиндерот од вратата, влегол и од рафтовите одзел една ловна пушка од постар тип (отстапена од СВР-Битола за потребите на театарот), шест сигнални-плашливци пиштоли, едно пакување со 50 маневарски куршуми и шет до седум куршуми кои не биле во пакувањето. Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот и за целосно расчистување на случајот, соопшти МВР.