Кривична за лекар за фалсификување исправа

0
680

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Прилеп поднесе кривична пријава против 53 годишно лице  поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „фалсификување испрва“. Пријавениот, по Наредба од јавен обвинител, одбил да изврши гинеколошки преглед врз дете и при тоа издал потврда дека не се констатирани повреди коишто подоцна се утврдени во приватна ординација кај лекар гинеколог.