Кривична за вработена во битолската пошта

0
419

СВР Битола поднесе кривична пријава против М.М(60) години од Ресен вработена како шалтерски работник во Македонски Пошти а.д Скопје-подружница Битола заради постоење основано сомнение дека сторила к.д послужување во службата, “фалсификување исправаи злоупотреба на службена положба и овластување“. Во повеќе наврати пријавената ја искористила својата службена положба и во периодот од 2014-2015 извршувала потврда за прием на парични средства со фалсификуван потпис како и во повеќе наврати прикажувала помал износ на готови пари во благајната.