Кривичниот суд одлучува за барањата за притвор

0
484

Судиите од Кривичниот суд денеска треба да одлучат за барањата за притвор и за другите мерки за претпазливост кои ги побара Специјалното јавно обвинителство за поранешниот премиер Никола Груевски, високи функционери на ВМРО-ДПМНЕ и други осомничени лица.

Судиите имаат рок од 24 часа по добивањето на предметите да одлучат дали ќе ги прифатат предложените мерки на СЈО.

Специјалното јавно обвинителство вчера поднесе 17 обвиненија за 18 предмети против вкупно 94 физички и седум правни лица. Се бара мерка притвор за 18 лица и мерка претпазливост за 47 лица.