Кривичниот суд продолжува со сослушување на осомничените за предметот на СЈО

0
504
Како што беше најавено во соопштението на Основниот суд Скопје 1, објавено во саботата, во однос на предлозите на Специјалното јавно обинителство за определување притвор за осомничените во предметот „Титаник“, денеска во Кривичниот суд пред судија на претходна постапка треба да се појави лицето И.Г.
Осомничениот, според договорот со судија на претходна постапка и со обвинителот што го издал предлогот, треба да се јави денеска во Судот за да може да постапува Судот по предлогот на СЈО.