Кризата мора да заврши на фер избори

0
495

Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска изјави дека политичката криза во државава мора што поскоро да заврши на слободни, фер и регуларни избори.

„Аблоцијата ќе мора да се повлече целосно, законите да важат за сите подеднакво. Државата мора да се насочи кон решавање на проблемите на граѓаните, изјави Заев.

Демократски промени во Македонија, посочи, ќе се случат на регуларани избори, а по промените доаѓа подобра и сигурна иднина за сите граѓани.