Крв на улиците на Каталонија

0
603

Бројката на повредени од судирите помеѓу полицијата и граѓаните во Каталонија е во пораст, и според регионалните власти, 337 луѓе кои сакале да го остварат своето право на глас се повредени.

Претседателот на Каталонија, Карлес Пигдемонт, ја осуди „прекумерната агресија“ врз луѓето кои гласаат, додека Владата на Шпанија цврсто се спротиставува на референдумот.

На улиците има судири на полицијата со жителите на Каталонија кои излегоа масовно на избирачките места уште од раните утрински часови.