Крводарителска акција како дел од јубилејот на „Чкембарите“

0
548

На вториот дел од прославата од три децении на најстарата навивачка група во Македонија, битолските навивачи „Чкембари“ на нивна иницијатива голем дел од сите членови, а и останатите битолчани даруваа крв во битолскиот „Црвен крст“. Во претпладневниот термин „река“ од навивачи се вклучи во акцијата, која многу често ја практикуваат битолските спортисти и навивачи.

DSC_0280Скоро пет часа, навивачите пристигнуваа и даруваа крв. Наредната манифестација е утрешната трибина по повод состојбите на битолскиот спорт во салата на старата Општина Битола од 19 часот.