КУД Мирче Ацев од Прилеп на турнеја низ Хрватска

0
707

Прилепското КУД Мирче Ацев деновиве се наоѓа на турнеја низ Хрватска. Настапија во Загреб, а продолжија во Макарска, заедно со КУД Темпет.

Нивната турнеја ја организира Хрватскиот културен центар Марко Марулиќ.