Кукаст крст на Музејот на албанската азбука

0
765

На 13.11.2016 година во 11.00 часот во СВР Битола Н.А. (32) од Битола пријавил дека ноќта непознат сторител извршил оштетување на фасадата од Музејот на албанската азбука, сопственост на Министерство за култура. Сторителот со црна боја ги испрскал мермерната плоча и пластичната табла од влезната врата, а на ѕидот до влезната врата нацртал кукаст крст. Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот и за целосно расчистување на случајот.