Курдски милитанти убиле 15 турски војници

0
386

Милитанти на забранетата Курдска работничка партија соопштија дека убиле 15 турски војници при напад врз еден конвој во југоисточниот дел на Турција. Се уште нема официјална потврда за ова од турската армија, но таа соопшти дека извршила воздушни напади врз 12 позиции на курдските милитанти. Турскиот премиер Ахмед Давутоглу веднаш свика вонредна седница на владата, прекинувајќи го престојот во централна Анадолија.