Кузмановска против Шеќеринска

0
1966

Почитувани Битолчани за два дена сите едогласно и обединето како никогаш досега треба да решиме каква иднина сакаме за Македонија и за нашата убава една и единствена Битола , во програмата Реално Битола е застапена со многу проекти и со финансиска конструкција , односно средства за сите свери. Ние Битолчани сме посебно горди со најубавата улица на светот, нашиот Широк Сокак надалеку прочуен , опеан во песни битолски наш. Чест ми е што како пратеник во собранието на РМ имав можност да учевствувам во креирањето и донесувањето на посебен закон за заштита на старото битолско градско јадро во кое сведоци сме дека се обновуваат фасадите на преубавите згради, на музичкото училиште , горната гимназија и безистенот. Уште повеќе сум горда што пред да се распушти собранието го донесовме буџетот за 2017 година кој предвидува средства за почеток и реконструкција на еден од најубавите битолски објекти од Широк Сокак со кои сите се гордееме офицерскиот дом .За проектот за конструкција и адаптација на офицерски дом во градтскиот културен центар се предвидени 2 милиони ера од државниот буџет и 1 милион евра од општина Битола . Со таа реконструкција офицерски дом ќе го врати својот сјај , изјави Лилана Кузмановска кандидат за пратик