Лажна тревога во хотел во Париз, евакуација околу Алфеловата кула

0
1170

Областа околу Ајфеловата кула во Париз е евакуирана и започна акција на француската полиција во хотелот Пулман кој се наоѓа во близина.

Подоцна министерот за внатрешни работи појасни дека се работи за лажна тревога и нема никаква опасност.

Поради ова, беше затворено и метрото кај станицата Шампс де Марс.