Лидерот на ИСИС ги повика Џихадистите да продолжат со борбата

0
294

Лидерот на Исламска држава Абу Бакр Ал Багдади преку аудио снимка ги повика бунтовниците во Сирија и Ирак да му пружат отпор на непријателот.

Во говорот, Ал Багдади ги нападна САД, Русија и Иран, кои со своите сојузници на теренот одвоено спроведуваат офанзивни дејствија против ИД.

Претставници на Пентагон соопштија дека во моментов ја проверуваат наводната аудиоснимка  и истакнаа дека нема причина да се сомневаат во нејзината автентичност.