Литовски на местото на Алтипармаков

0
10042

Денеска промена и во Завод и музеј-Битола. Со решение на министерот за култура од функцијата директор на музејот разрешен е Зоран Алтипармаков. На негово место како вршител на должноста директор е поставен Александар Литовски историчар, а е од редот на вработените во оваа институција.