Локалните избори во Косово ќе се одржат на 22 октомври

0
338
Croatian Preident Kolinda Grabar Kitarovic (R) welcomes Kosovo's Foreign Minister Hashim Taci prior to their meeting in Zagreb, on April 8,2015, as part of Taci's one-day official visit to Croatia .AFP PHOTO STRINGER

Косовскиот претседател Хашим Тачи потпиша декрет за одржување нa локалните избори на 22 октомври, по консултациите со политичките партии.

Претседателот на Косово ја повика Централната изборна комисија да ги преземе сите непоходни постапки за организирање и одржување на локалните избори во согласност со неговата одлука и важечкото законодавство.