„Ловечката куќа” на Пелистер ќе биде планинарски дом „Широка”

0
2433

Во тек е средување на објектот кој и минатата година во рамките на внатрешниот простор беше реновиран. Стариот објект во месноста Широка на Пелистер познат како Ловечка куќа ќе биде реновиран и ќе стане планинарски дом Широка.

Lovecka-kuka-planinarski-dom-Shiroka-1

 

Објектот се наоѓа на околу 1950 метри опкружен со прекрасна природа и зона од која има лесен пристап кон врвот Пелистер во лето и во зима. До него се доаѓа по макадам пат, со теренско возило или планинарски точак.

pelister-shiroka1

pelister-Lovecka-kuka-planinarski-dom-Shiroka