Љубојна како дел од Топлиот културен бран во Ресен

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Над 90 настани – концерти, претстави, поетски читања, стендап-комедии, филмски проекции, изложби опфаќа осмата манифестација „Топол културен бран“, која се реализира во 30 општини во две етапи – од 20-ти до 31 јули и од 20-ти до 31 август.

Во соработка со Министерството за култура,во општина Ресен, има голема понуда на културни настани покрај актерот на Европа, културен бран и други манифестации .

Како дел од Топол културен бран во Ресен настапи битолската група Љубојна како најава за големиот концерт кој ќе се одржува во Битола на 1-ви август.

Дел од културните настани на преспанскиот културен бран ќе се случуваат и на брегот на Преспанското езеро.

Share.