Мачките на Ванхауте ќе се вратат, Величковски во интервју за Актуел

0
790

Либералната партија смета дека не се создадени услови за одржување на фер и демократски избори на 5 јуни. Лидерот на партијата Ивон Величковски вели дека најдобро е тие да се одложат за крајот на оваа или почетокот на другата година. Тој акцентира дека мора да се случи што поскоро одделување на партијата од државата за да имаме суштински промени. Прашан дали му недостасуваат мачките на Ванхауте, тој вели дека тие по се изгледа дека ќе се вратат.

Вчера партијата отвори локална канцеларија во Нова Битола.