Мајстори му го скршија копитото на коњот на Крали Марко во Прилеп

0
684

Во Прилеп утрово се поставуваше споменикот на „Крал Марко“. По повод 3-ти ноември – Денот на ослободувањето ќе биде поставен на градскиот плоштад „Методија Андонов – Ченто“.

При поставувањето оштетен е дел од споменикот, во пределот на ногата од коњот, па работниците кои работат на монтирање на споменикот на лице место пробуваат да ја санираат штетата со дополнително заварување на оштетениот дел.