Македонец и Грк фатени како разменуваат птици

0
596

СВР-Битола поднесе кривична пријава против лицата И.Б. (46) од Р.Грција, и Д.Р. (35) од с.Живојно, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „неовластено ловење, чување и оттуѓување на диви животни и птици“. Пријавените на 07.01.2016 година околу 11.30 часот по претходно договорена средба требало да си разменат , односно Д.Р. на И.Б. требал да му предаде кафез со 23 птици, но биле спречени од полициски службеници. Истите се предадени до ОЈО, каде од страна на судија за претходната постапка донесена е пресуда со која на И.Б. му е изречена парична казна од 1000евра, а на Д.Р. му е изречена казна затвор од 3 (три) месеци или условно на 1 (една) година.