Македонец и Мароканец регрутирале борци за ИД во Германија

0
1629

Македонец и Мароканец регрутирале борци за ИД – Исламска држава.  Германската полиција информира дека денес се спроведени осум полициски акции во Берлин за пронаоѓање на лица за кои се верува дека се вклучени во активна регрутација на борци кои се приклучуваат на Исламска држава на боиштата во Сирија, пренесуваат новинските агенции.

Полицијата соопштува дека овластените лица неколку месеци наназад ги истражувале лицата кои планирале или биле вклучени во планирањето на криминални дејствија.