Македонец осуден на 17 години затвор во САД

0
830

Судот во Бруклин го прогласи македонскиот државјанин Џеваир Аметовски за виновен за измама и продавање на лични податоци од украдени кредитни картички. Како што соопштија американските власти, обвиненијата против Аметовски, произлегуваат после седумгодишната истрага спроведена во рамките на борбата против онлајн-пазарот со украдени финансиски податоци. Триесетгодишниот Аметовски бил уапсен во 2014 година во Словенија, а минатата година бил екстрадиран во Њујорк. Тој се соочува со казна затвор од 17 години.