Македонија и натаму на 138 место на ФИФА листата

0
570

Македонската фудбалска репрезентација, според најновата ранг листа на ФИФА, го дели 138 место, заедно со Доминиканската Република и Виетнам.

Македонија напредуваше едно место на ранг листата, но и натаму е со катастрофален рејтинг.

На врвот нема промени, Аргентина е лидер пред Белгија, Колумбија, Германија, Чиле, Португалија, Франција, Шпанија, Бразил и Италија.