Македонија најпосакувана дестинација на Балканот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Престижниот весник Њујорк Тајмс објави листа со 52 земји како дестинации за посета во 2015 година, а Македонија се најде на 10 место.

Како што пишуваат, Македонија е богата со манастири, а го има и Охридското езеро. Во текстот стои и дека земјата го има најубавото вино, а мора да се вкуси и пастрмајлијата.

На листата прва дестинација е Милано, Италија, а Македонија е единствена балканска држава која котира толку високо.

Press24

Share.