Македонија тргна во добар правец

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На оваа земја и се потребни реформи и помирување.

Првите чекори на владата се во вистинска насока, но потребно е и опозицијата да се вклучи во процесот на нивното спроведување со цел да се напредува на патот на евроинтеграциите за што ја имате поддршката од Германија, порача државниот секретар во МНР на Германија Михаел Рот на денешната заедничка прес-конференција со министерот за надворешни работи Никола Димитров.

Според германскиот дипломат  иднината на македонија е во ЕУ.

Share.