Македонија утрово ја отвори границата

0
684

Македонските власти од утрово почнаа да пропуштаат по ограничен број бегалци.
Според она што може да го регистрираат екипите на теран се пропуштаат по десетина луѓе.

Како што изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски,
македонските власти ќе просолжат со пропуштање на бегалците се додека имаат гаранции од ЕУ дека границите ќе бидат отворени за нивниот пат кон европските земји.