Македонија во третиот барабан за ЕП Полска

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Машката ракометна репрезентација на Македонија противниците против кои ќе игра на ЕП во Полска ќе ги чека од третиот барабан, соопшти организаторот.

Покрај Македонија, во третиот барабан се наоѓаат и селекциите на Русија, Германија и Белорусија и со нив избраниците на Ивица Обрван нема да можат да играат во првата фаза.

Групите за ЕП ќе бидат извлечени на 19-ти јуни во Краков, а континеталното ракометно првенство ќе се одржи од 15-ти до 31-ви јануари 2016 година.

Состав на барабаните:

1. Франција, Данска, Шпанија, Хрватска
2. Исланд, Полска, Шведска, Унгарија
3. Русија, Македонија, Германија, Белорусија
4. Србија,Црна Гора, Норвешка, Словенија

Share.