Македонија зафатена од топлотен бран

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Македонија се наоѓа во жолтата (алертна) фаза. Од денеска до вторник, земјата ќе биде зафатена со температури до 40 степени целзиусови.

Од Министерството за здравство потсетуваат дека во текот на ваквите екстремно топли денови, граѓаните треба да останат во затворени простории, пред се климатизирани. При неопходен престој на отворен простор во овој период, да се најде можност за почести одмори под сенка.

Share.