Македонска традиционална трпеза во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во ресторан Корзо се одржа манифестацијата Македонска традиционална трпеза, во организација на организација на жени Битола и Вкусот на традицијата.

Манифестацијата беше со натпреварувачки карактер .

Organizacija_Na_Zeni_-_1.jpg

Од органзиација на жени, истакнаа дека оваа манифестација ги вреднува македонските обичаи а со овој настан се пренесуваат истите на идните поколенија.

Organizacija_Na_Zeni_-_2.jpg

Со истиот се оддаде признание на македонската жена која ги преточува обичаите во најубави трпези, со историски приказни и посветеност.
После свеченото отварање, следуваше изложување на трпезите на сите посетители и доделувањето награди и признанија на најдобрите.

 

Share.