Македонската економија стабилна и покрај политичката криза

0
492

Македонската економија е стабилна и покрај сите предизвици на политичката криза, оцениле меѓународниот монетарен фонд и светската банка. На пролетните средби во Вашингтон, на кои учествува и македонска делегација во чиј состав се министерот за финансии, Кирил Миноски и гувернерот на Народната банка Димитар Богов, било посочено дека македонската економија годинава ќе оствари раст од околу 3 насто.