Македонски и италијански уметници за изложбата Огледало

0
533

Во рамките на продолжување на соработката на битолското графичко триенале со венециското биенале, во битолскиот Завод и музеј, беше презентирана изложбата Огледало- лице в лице.
Соработката со венециското биенале започна минатата година.
На изложбата беа презентирани дела од македонски, но и италијански уметнции.
Минатата година венециското биенале го превзеде каталогот од меѓународното графичко триенале во Битола, кое го презентираше као едно од најзначајните светски ликовни манифестации .На овој начин, битолското триенале стана релевантен соработник за промоција на графичкото творештво со што е отворена можноста за презентација на делата на од битолското триенале во Венеција и други градови во Италија.