Македонски камионџии заглавени на грчко-турска граница

0
808

На турско-грчката граница со денови се заглавени камионџии од Македонија.

Штрајкот на грчките земјоделци целосно го паралзиираше сообраќајот во Грција а предизвика и многу други штети, кои не ја засегаат само Грција.

Минатата недела, и бугарските превозници ги блокираа граничните премини кон Грција во знак на револт од загубите кои ги трпат како последица на блокадите од грчките фармери.