Мал авион се урна врз станбена зграда во САД

0
672

Во авионската несреќа засега има 9 загинати. Инаку, малиот авион од тип Hawker 25, кој летел кон аеродромот во Фултон, се урна врз зграда во Акрон во Охајо, соопштија американските медиуми.
Работници од градежна бригада која работела во близина на инцидентот биле сведоци на настанот. Тие велат дека слушнале бучава од моторот на авионот и звукот од паѓањето на земјата, а потоа виделе пожар и густ чад, од зградата.

Според друг сведок на несреќата на местото имало три згради во кои авионот се урнал.

Веднаш на местото на нсереќата дошле вработените на противпожарната служба и брза помош.

Пријавени се за барем 9 загинати. Според зборовите на авио диспечерските служби во авионот се наоѓале девет човекот – двајца пилоти и седум патници. Никој од нив не преживеал.